HC Frýdek-Místek – HC Stadion Vrchlabí 1:5 (0:2, 0:3, 1:0)

HC Frýdek-Místek – HC Stadion Litoměřice 4:3 (2:0, 1:2, 1:1)

Příznivci frýdecko-místeckého hokeje měli příležitost vydat se do haly Polárka na zápasy Chance ligy po oba víkendové dny, ale radost měli až z toho nedělního vystoupení, kdy Rysi konečně zvítězili a odčinili nepříliš přesvědčivý výkon z předchozího dne.

Na Vrchlabí v sobotu HC Frýdek-Místek recept nenašel, ani ve třetím vzájemném utkání s loňským nováčkem se našim hokejistům bodovat nepodařilo a prohrou navýšili černou sérii na domácím stadionu.

Mojmír Trličík (trenér HC Frýdek-Místek): „Celkem opět jednoznačný výsledek doma, ale já řeknu, že to tak nemuselo být. První třetinu jsme začali dobře, byly tam nějaké příležitosti, a navíc jsme mohli jít do přesilovky pět na tři. Ta nám ale hodně brzy skončila. Tam si myslím, že ty naše fauly v první třetině byly pro další hru hodně důležité. To jsme mohli vidět při jejich dvojnásobné přesilovce, ve které jsme inkasovali gól. Pak uděláte takovou chybu, kdy nejdete razantněji do souboje při průniku soupeře do pásma a následné nepokrytí hráče pro vás znamená stav 0:2. No a přijde začátek druhé třetiny a nešťastný pád při vyjetí z pásma. Je to 0:3. Pak už to za tohoto stavu bylo těžké se k něčemu nadechnout, navíc, když máte k dispozici jen deset útočníků a šest obránců, z nichž jeden včera hrál ještě extraligový zápas. Při tom náročném programu za posledních dvacet dnů je pak těžko hledat tu energii a síly na zvrat z nula tři.“

Rysi se však z porážky oklepali a den nato si vyšlápli na favorizované Litoměřice a připsali si do tabulky velmi cenné body.

Jozef Daňo (asistent trenéra HC Frýdek-Místek): „Čekal nás dnes velmi těžký zápas proti Litoměřicím, které včera vyhrály v Havířově. Kluci se na utkání velmi dobře připravili, nastavili si ve svých hlavách, že je to domácí střetnutí a že musí udělat všechno pro úspěch, a to ať už v útoku nebo obraně. Že soupeři nedáme žádný prostor na to, aby nás nějak ohrožoval. Litoměřice jsou týmem, který hraje takový dost jednoduchý hokej, až bych řekl mladický. Ale určitá kreativita tam je, což jsme věděli, i proto jsme rádi, že jsme jim nic nedovolili. Byli jsme dnes rychlí, dobře jsme dostupovali, takže se hosté do nějakých šancí moc nedostávali. Jsme určitě za výhru rádi, i když to bylo strašně těžké.“