Je to, jako byste si od samého rána na Štědrý den rozbalovali menší dárečky, ale z toho hlavního, na který nejvíce čekáte, se mohli těšit stejně až večer, ale motoristy i všechny občany Frýdku-Místku jistě potěší, že už v pátek bude zprovozněna další část obchvatu.

Ředitelství silnic a dálnic již avizovalo, že v pátek v dopoledních hodinách dojde k slavnostnímu zprovoznění staveb dálnic D48 Frýdek-Místek, obchvat – I. etapa a D56 Frýdek-Místek, připojení na D48.

Od konce června se jezdí úsekem napojení na obchvat Frýdku-Místku ve směru od Ostravy do Beskyd, koncem týdne budou už využívány i další profily tohoto spojení směrem na Olomouc. Po první vlaštovce v podobě první části od severu k jihu se tak přidává i západní směr, hlavní průtahový tah směrem na východ ale vyřeší až zprovoznění druhé etapy, kterou Ředitelství silnic a dálnic přislíbilo alespoň v polovičním profilu do konce roku.

Až po dokončení navazující budované stavby „D48 Frýdek-Místek, obchvat II. etapa“ se plně projeví značný benefit pro řidiče v podobě úspory jízdních časů, ale i dílčí zprovoznění každého z úseků přináší Frýdku-Místku zkvalitnění dopravy v podobě zvýšení bezpečnosti a plynulosti provozu i zlepšení životního prostředí pro občany města.