Do jednoho ze sekacích strojů městských technických služeb včera po půl jedné odpoledne narazila na přechodu pro chodce u místeckého Lidlu na Frýdlantské ulici dodávka. Řidička sekačky po střetu skončila v nemocnici, i když její zranění by naštěstí neměla být vážná. Jakkoliv je jasným viníkem řidič dodávkového vozu, policie se dnes ještě zdráhala sdělit k nehodě jasný verdikt, protože i sekací stroje mívají SPZ a jejich práva rozhodně nejsou totožná s chodci.

„Řidič (ročník 1997) dodávkového automobilu projíždějícího v levém jízdním pruhu nezastavil před přechodem pro chodce, přestože tak učinil řidič vozidla jedoucího v pravém jízdním pruhu,“ popisuje neodpustitelné chování řidiče dodávky Policie ČR. „Tím došlo ke střetu s pracovním strojem právě projíždějícím přes přechod pro chodce. Jeho řidička (ročník 1993) utrpěla zranění a skončila v péči zdravotníků. Provedené dechové zkoušky na přítomnost alkoholu byly u obou řidičů negativní. Okolnosti dopravní nehody a míra zavinění jsou předmětem šetření dopravních policistů,“ sdělila mluvčí policie Kateřina Kubzová, z čehož jasně vyplývá, že policie zkoumá možný prohřešek i z druhé strany.

Jasné ale je, že nezastavení před přechodem pro chodce ani v situaci, když před ním stojí jiné vozidlo, je nejhrubším hazardem s lidským životem. Kdyby v danou chvíli přecházel přechod člověk, následky mohly být fatální.