Výšlap na Kubánkov, nejvyšší vrchol Palkovických hůrek, je příjemnou procházkou, kterou lze navázat na několik turistických stezek a dalších bodů, takže může být cílem i pouhým zastavením v náročnější trase. Teď na podzim tu můžete načerpat potřebnou energii z vybarvené přírody a pokochat se okolními kopci i Lysou horou nebo i výhledem na aglomeraci, abyste měli dobrý pocit z toho, že jste ji nechali na chvilku za sebou.

Na samotném vrcholu se nachází sloupová konstrukce nesoucí telekomunikační zařízení, je tu možnost posezení a to své si tu najdou geocachingoví hledači i sběratelé razítek. Po cestě klidně můžete zahlédnout srnku, stylovou dřevěnici s hrnečky na plotě nebo i citlivě zakomponovanou luxusní nemovitost ve svahu.

Přírodní rezervace Palkovické hůrky je komplex převážně bukových porostů, jeden z nejzachovalejších zbytků přírodního lesa v oblasti bukového vegetačního stupně Podbeskydského regionu. Pokud na vrcholku Kubánkov nemáte té krásy dost, můžete odsud vyrazit ještě třeba na Hukvaldy nebo na Olešnou.