Policisté dnes uvolnili další informace k případu, kdy šlo v rodinné hádce o život (psali jsme zde). Potvrdili, že život napadeného ohrožovaly řezné a bodné rány útočníka, kterému za pokus vraždy hrozí trest odnětí svobody na deset až osmnáct let.

Kriminalisté krajského ředitelství včera zahájili trestní stíhání sedmašedesátiletého muže, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy ve stadiu pokusu. Ten měl v pondělí 14. března po předchozí slovní rozepři bodnořezným nástrojem napadnout a těžce zranit čtyřiatřicetiletého muže. „Poškozenému se podařilo přivolat pomoc a následně byl transportován do nemocnice. Do péče zdravotníků byl předán také útočník, který se po skutku sebepoškodil. Kriminalisté současně podali státnímu zástupci podnět k podání návrhu na jeho vzetí do vazby, což soudce akceptoval,“ sdělila dnes Daniela Vlčková z Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje.

Policie v souvislosti s případem stále hovoří o „obci na Frýdecko-Místecku“, podle dostupných informací by se mělo jednat o Bystřici.