Na stadionu Stovky ve Frýdku-Místku se už v rámci fotbalového Mistrovství Evropy hráček do 19 let představily týmy Švédska, Německa a Anglie a dnes od 17.30 budou mít diváci možnost na vlastní oči vidět i domácí tým, který poměří síly s Itálií. Už včera byla proto na parkovišti před stadionem v permanenci Fanzóna EURO WU19, která fanouškům nabízí opravdu hodně zábavy a je jim k dispozici i dnes v neděli už od 9 hodin.

Součástí jedné z letošních největších fotbalových akcí v Česku jsou oficiální turnajové fanzóny s bohatým doprovodným programem, které nabízejí zábavu pro všechny věkové kategorie. Sami jsme si ji včera vyzkoušeli. Začali jsme fotbalovým kulečníkem, kde se podobně jako na klasických zelených stolech snažíte bílým míčem dostat do děr barevné pruhované nebo plné balony a musíte si dávat pozor, ať do nich nespadne ten černý, který tam patří až na samotný závěr. Obvyklé kulečníkové zákonitosti fungují, jen pokud kopnutí přeženete a míč se dostane mimo plochu, nezpůsobí to tolik pozdvižení jako v kulečníkové herně.

Fotbalové šipky jsou míče a terč na principu suchých zipů a vy ve zvolené vzdálenosti můžete kopy trefovat co nejvyšší čísla a jejich dvoj či trojnásobky ve vymezených zónách. A pokud si to budete chtít ztížit, nemusíte balon zahrávat ze země, ale třeba z voleje. To už vám obrovský terč nemusí pokaždé stačit a občas se projdete do houští za ním.

Perfektní je interaktivní aréna, která vám rozsvěcuje různá pole, do kterých máte zamířit. Trefíte – bodík, netrefíte – bod dolů. Nezdá se to, ale za minutu se docela zadýcháte. A když dosáhnete skóre 34, jako se povedlo nám, obsluha vás pochválí za „velice slušný“ výsledek.

Ještě více se můžete zpotit ve fotbalové kleci, kde si to můžete rozdat jeden na jednoho. Je to o technice, možná trochu o geometrii, ale rozhodují i fyzické parametry. Fanzónu si můžete užívat už od rána, s blížícím se výkopem zápasu se tu dá očekávat už zvýšený provoz a nějaký čas strávený ve frontě, než na vás přijde řada.

Od 17. 30 je pak na programu samotný zápas, ve kterém se naše děvčata budou s turnajem loučit, protože už po dvou porážkách nemají šanci na postup ze skupiny. I tak do toho chtějí za vaší podpory dát všechno a s turnajem se rozloučit důstojně.