Motocyklisté si na konci své hlavní sezony chtěli užít příznivé počasí, ale ne všichni budou na svou sluncem zalitou vyjížďku vzpomínat v dobrém. Zdravotnická záchranná služba zasahovala včera hned u čtyř vážných nehod motocyklistů, u tří z nich musel zasahovat i vrtulník letecké záchranné služby.

Nejprve byly posádky v jedenáct hodin dopoledne volány do Řepišť, kde havaroval padesátiletý muž na terénním motocyklu. Přivodil si při tom poranění hrudníku. Po patnácté hodině spěchali záchranáři mimo okres k patnáctileté dívce, která spadla při motocyklových závodech ze srázu, a ošetřovali ji s poraněním horní končetiny a podezřením na otřes mozku.

V devatenáct hodin byl dalším zraněným motocyklistou dvaapadesátiletý muž v Brušperku, který utrpěl mnohočetná poranění, a jen o několik minut později vysílali operátoři k další nehodě jiné dva týmy, protože v Ostravě se s trolejbusem střetl čtyřicetiletý motocyklista.

„Všem zraněným byla poskytnuta přednemocniční neodkladná péče, záchranáři je zajistili imobilizačními prostředky, podali nitrožilně léky, některým kyslík. Všichni byli poté transportováni do ostravské fakultní nemocnice, tři vrtulníkem, motocyklista zraněný v Ostravě pak sanitním vozidlem,“ uvedl mluvčí Zdravotnické záchranné služby MSK Lukáš Humpl.