FOTOREPORTÁŽ | Malý dárek za svou účast na některé z akcí v rámci programu Prázdniny ve městě a další pozornost za několik splněných úkolů si mohly odnést děti, které se včera zúčastnily akce Ahoj, prázdniny, kterou pro ně připravilo městské Středisko volného času Klíč.

Už 17. ročník tohoto projektu, který se snaží dětem přinést smysluplnou náplň volného času a představit nejrůznější aktivity střediska, ale i dalších organizací, které ve městě s dětmi pracují, byl zakončen pestrým zábavným programem, kterým provázeli klauni z Balónkova. Ti předváděli balónkovou show, agility, barevné taneční dovádění a jiné kouzelnické šarády. Do toho bylo nachystáno několik nafukovacích atrakcí, kde se děti mohly vyřádit vybíháním do výšky nebo skákáním v obleku se suchými zipy. Mohly si i zastřílet, vyzkoušet badminton nebo jiné sportovní aktivity, zasednout na chvíli k šachům nebo jiným deskovým hrám a jako vždy mělo velký úspěch i malování na obličej a dílničky s výrobou něčeho praktického. Fronty se tvořily u trenažéru s oblíbenou legendární hrou Need for speed, kde se někteří zařadili na konec zástupu, sotva odešli od volantu, ale zaujal i koutek s robotikou a dálkově ovládanými modely.

Před budovami SVČ Klíč se prezentovalo několik organizací se svými nábory a pracovníci Klíče byli připraveni rodičům představit přepestrou škálu možností kroužků přímo pod hlavičkou městské organizace. „Máme kroužky taneční, hudební, technické, výtvarné, pohybové, je rozhodně z čeho vybírat. A postupně se nám plní, některé velmi rychle – například robotika, keramika, kytary nebo badmintony. Sotva jsme nabídku zveřejnili, měli jsme do půlhodiny tři desítky přihlášek a druhý den ráno už 150. Covidové roky nás lehce přidusily, ale už se to zase vrací do normálu, o naše kroužky a kurzy je velký zájem,“ potvrdil, že děti se vracejí do kolektivů ke svým zálibám, ředitel SVČ Klíč Patrik Siegelstein.