EXKLUZIVNĚ | FMSEZNAM byl díky upozornění čtenářů u zásahu Policie České republiky v Místku na Frýdlantské ulici, který zaujal projíždějící řidiče, jež byli svědky profesionálního zadržení skupiny osob zásahovou jednotkou. Vše se odehrálo již 20. dubna okolo 15. hodiny odpoledne, ale policisté s ohledem na prověřování protiprávního jednání nemohli v danou chvíli poskytnout bližší informace, které by mohly ohrozit objasnění. Služba kriminální policie a vyšetřování informace uvolnila po dvou týdnech až dnes.

„Ten zásah byl docela akční podívaná, všichni, co projížděli, se samozřejmě moc nevěnovali řízení, sám jsem vjel málem do protisměru. Zásahovka tam vybrala z auta nějaké lidi a velmi rychle je zpacifikovala,“ hlásil nám před dvěma týdny jeden z čtenářů. Policisté následně zajistili prostor a nějakou dobu zůstávali se zadrženými na místě, s dalšími informacemi ovšem odkazovali na tiskové oddělení. Dnes už víme, že vše se točilo kolem nyní již obviněného pětatřicetiletého muže, který má již 15 záznamů v rejstříku trestů, ale sotva loni na podzim opustil brány věznice, začal s trestnou činností v podobě výroby a distribuce drog znovu.

„Do hledáčku havířovského TOXI týmu se důvodně podezřelý dostal společně s dalším mužem (48) a ženou (32). Po důkladném rozpracování a přípravě mohla být akce spuštěna. Výsledkem zdařilé akce havířovského TOXI týmu je zatčení trojlístku dealerů. Hlavního aktéra, důvodně podezřelého muže (35), zadrželi policisté zásahové jednotky. Nato proběhly domovní prohlídky bytových i nebytových prostor na Karvinsku a Frýdecko-Místecku. Policisté našli různé chemikálie, laboratorní sklo a další komponenty určené pro výrobu nelegální látky,“ sdělila dnes za Policii ČR Zlatuše Viačková.

Komisař proti všem třem zahájil trestní stíhání a obvinil je ze spáchání zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Za vinu je jim kladeno, že nejméně několik měsíců na Karvinsku a Frýdecko-Místecku vyráběli a dále distribuovali drogu zvanou pervitin.

Obvinění muži i žena jsou ohroženi trestem odnětí svobody na dvě až deset let. „Státní zástupkyně podala na všechny obviněné návrh na vazební stíhání, který soud akceptoval, a všichni byli umístěni do vazebních věznic,“ uzavřela Zlatuše Viačková.