K požáru výškové budovy na ulici Československé armády dnes okolo šesté hodiny večer vyjížděly všechny základní složky integrovaného záchranného systému, protože požár v pátém patře desetipodlažního objektu představuje velké nebezpečí. Oheň se však brzy podařilo zvládnout, takže nedošlo na evakuaci a paniku. Přesto někteří obyvatelé domu raději přihlíželi počínání hasičů, policie a záchranářů na ulici, vedle dalších lidí ze sídliště, kteří sledovali, jak lunapark světel majáků postupně mizí.

„Já jsem vycvičená ze školení, co mám v práci. Šli jsme hned ven, i když jsme z přízemí. Dokonce mám doma i skládací žebřík, kterým bych se dostala přes okno, kdyby na to přišlo. Říkali nám, že oheň byl způsoben tím, že jim začal hořet olej na pánvičce,“ reprodukovala FMSEZNAMu informace, které obdržela od policistů, jedna z obyvatelek domu.

Olej na pánvičce je velmi zrádná záležitost, rozhodně se nesmí hasit vodou, protože ta jenom znásobí jeho intenzitu. Hasiči to připomínají zejména před Vánocemi, kdy toho smažíme více než obvykle, že v takových případech je důležité zamezit přístupu vzduchu, pokličkou nebo navlhčenou textilií.

Oficiální informace FMSEZNAM přinese, jak jen to bude možné.

Děkujeme čtenářům za tip.