V noci z pátku na sobotu bojovaly čtyři hasičské jednotky s rozsáhlým požárem dvoupodlažní dřevěné chaty v Morávce, který se rozšířil i na přilehlý les. Plameny způsobily podle odhadu hasičů škodu za šest a půl milionu korun, příčina vzniku je v šetření.

Událost byla na tísňovou linku hasičů ohlášena v pátek půl hodiny před půlnocí. Operační středisko k zásahu vyslalo profesionální hasiče ze stanice HZS Moravskoslezského kraje v Nošovicích a spolu s nimi dobrovolné jednotky obcí Morávka, Raškovice a Vyšní Lhoty.

„Už při příjezdu první jednotky k požáru byl objekt zcela pohlcen plameny, hořel rovněž lesní porost na ploše přibližně padesát krát padesát metrů. Uvnitř chaty se naštěstí nikdo nenacházel, k hašení jednotky využily mimo jiné i vodu z přilehlého bazénu. Požár se podařilo lokalizovat o půl druhé v noci, další více než dvě hodiny trvalo rozebírání jednotlivých konstrukcí a pečlivé dohašování,“ popsal zásah Jakub Kozák z HZS Moravskoslezského kraje s tím, že až do svítání zůstaly na místě na dohled dvě dobrovolné jednotky.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje