Zrovna dnes se o přijatelnější teploty postarala sama příroda deštěm a ochlazením, ale frýdecko-místecká porodnice od začátku mimořádně teplého července není na venkovní teploty odkázána a může poskytovat rodičkám teplotní komfort bez ohledu na extrémní počasí. Dvanáct pokojů šestinedělí na porodnickém oddělení nemocnice, pracovna sester i lékařů a část místností na gynekologickém oddělení byla totiž počátkem prázdnin vybavena klimatizací.

„Jsme za novou klimatizaci vděčni, přišlo to v pravou chvíli. Na pokojích šestinedělí leží rodičky, které se připravují na porod nebo maminky po porodu se svými miminky. Všechny kvitují, že si mohou samy upravit teplotu v pokojích. Samozřejmě doporučujeme všem klientkám teplotu nastavovat tak, aby se co nejvíce blížila teplotě přirozené, a to i s ohledem na miminka, kterým nedělá dobře ani velké dusno, ale ani chladno a průvan,“ vysvětluje Eva Šprlová, vrchní sestra gynekologicko-porodnického oddělení nemocnice ve Frýdku-Místku.  Do pokojů šestinedělí zde svítí slunce takřka celý den, takže horké letní dny by bez klimatizace byly pro všechny klientky náročné.

Klimatizace na pokojích šestinedělí a v pracovně sester a lékařů jen doplnila již kompletně klimatizované pracoviště porodních sálů a porodní boxy. „Rodičky, které k nám přicházejí, využívají před porodem, v průběhu porodu i po porodu plně klimatizované místnosti. Na pokojích si navíc samy mohou rozhodnout, zda klimatizaci využijí, či nikoli,” doplnila vrchní sestra.

Na Gynekologicko-porodnickém oddělení jsou klimatizovány i porodní a gynekologická ambulance.