Luxusních 22 stupňů i po západu slunce přispělo včera k velké pohodě při další zastávce putovního letního kina pořádaného KulturouFM, která vše potřebné, od plátna po popcorn, rozbalila tentokrát u hřiště Hříbek, kde se promítal film zejména pro dětské diváky Myši patří do nebe. Pokud jste promeškali nebo hledáte něco pro jinou věkovou kategorii, máte v rámci cyklu do konce prázdnin ještě spoustu možností. Těšit se můžete ještě například na sci-fi hit Duna, dobrodružný snímek Poslední závod či nejúspěšnější komedii tohoto roku Vyšehrad: Fylm.

„Bylo to super. Sice oproti loňsku, kdy měli kvůli covidu všichni pocit, že musí konečně někam ven, asi trochu méně lidí, ale ten prostor se zaplnil a všichni měli pohodu, protože se dalo celou dobu vydržet v kraťasech a krátkém rukávu,“ zhodnotila včerejší promítání paní Barbora, která „příběh myšky Šupito, která se pobobkuje ze všeho, co se kolem jen mihne“ sledovala s dcerkou Lucinkou a dalšími známými, které pozvala do Frýdku ze sousední obce.

Zájemci o další venkovní promítání nebudou moci oproti původnímu plánu na další představení pod širým nebem už zítra, kdy se měla hrát komedie Mimořádná událost na fotbalovém hřišti v Lískovci, ale z provozních důvodů bylo přesunuto až na zářijový termín 2. 9.

Nejbližší projekcí tak bude 10. srpna na místeckém dopravním hřišti animák Ovečka Shaun ve filmu: Farmageddon. Pak už je na programu 12. srpna v areálu slezanské textilky tahák v podobě kultovního sci-fi díla o mocenských bojích uvnitř galaktického Impéria – Duna.

17. srpna produkce zajistila další animovaný film, v autokempu na Olešné vás pobaví Croodsovi: Nový věk. Croodsovi jsou trochu zaostalí, protože táta Grug se držel hesla „všude dobře, v jeskyni nejlíp“ a bránil rodince v osobním rozvoji. Když konečně zjistili, že svět může být báječným místem k životu, když máte kliku a narazíte na nějaký ten úrodný a bezpečný plácek, střetávají se s rodinou Lepšíků. Už jejich příjmení napovídá, že jsou na trochu jiné civilizační úrovni než viditelně zaostalí Croodsovi, takže to mezi nimi dost skřípe.

Další program:

19. 8. Park pod zámkem

Poslední závod

20. 8. Sady Bedřicha Smetany

Vyšehrad: Fylm

26. 8. Myslivecká chata (Bruzovice)

Tajemství staré bambitky

31. 8. Zahrada Národního domu

Šakalí léta

2. 9. 2022 Fotbalové hřiště Lískovec

Mimořádná událost