Vedle domácího Miraie Chinaski, No Name, Anna K., Janek Ledecký, Wohnout, Majk Spirit, Kateřina Marie Tichá, Marpo, Lunetic, Leap (Velká Británie) a spousta dalších interpretů vystoupí na festivalu FM CITY FEST v areálu textilky Slezan na Staroměstské ulici, tradičně střídavě na dvou hlavních pódiích bez prostojů tak, aby atmosféra nemohla ani na chvilku vychladnout. Už se to blíží (24.–25. června), a tak organizační tým vyhlásil na dnešek poslední šanci obstarat si zvýhodněné dvoudenní vstupenky. Poté už mají být k dispozici jen vstupenky na jednotlivé dny.

FM CITY FEST 2022 má přinést více než 30 interpretů na třech pódiích z české i zahraniční hudební scény, navíc program i na čtvrtém ročníku doplní oblíbená Stand Up zóna, kde se představí nejen hudební hosté, ale především zástupci nejlepší české „stand up comedy“ v podání Adély Elbel, Tomáše Matonohy, Nastyho, Daniela Čecha a dalších z pořadu Na stojáka. Na své si tak přijdou nejen hudební fanoušci, ale i milovníci dobrého českého humoru, a festival tak přinese skutečně multižánrovou přehlídku napříč všemi generacemi. „Zakládáme si na tom, aby festivalový line-up bavil celou rodinu a každý si v něm našel to své,“ říká hlavní organizátorský tým, který tvoří Mirai Navrátil, Jakub Najdek a Mikuláš Dohnal.

Ti slibují, že celý festivalový program bude doplněn i řadou doprovodných akcí, které budou rozprostřeny, jako již tradičně, v Chill Out zóně. Ani letos tak nebude chybět spousta her a zábavných aktivit pro děti i dospělé, mezi něž patří stolní fotbal, air hockey, virtuální realita, taneční workshopy s Tanečním studiem Dancepoint, ale i spousta novinek, které organizátoři prozatím neprozradili. „Letošní Chill Out zóna bude jedno velké překvapení. Naším cílem bylo zpestřit doprovodný program, a rozšířit tak návštěvníkům nabídku aktivit, které mohou vyzkoušet mezi jednotlivými koncerty,“ vysvětlují organizátoři.

Čtvrtý ročník FM CITY FESTU opět podpoří potřebné. Festivalu se zúčastní dvě charitativní organizace, v pátek se představí Nadační fond Helpínek a v sobotu Podané ruce. FM CITY FEST rozdělí, jako v případě předchozích ročníků, mezi obě organizace celý výdělek z prodeje reklamních festivalových předmětů, který loni dosahoval téměř 60 000 Kč, společně s dary návštěvníků se tak organizacím loni předala částka ještě zhruba o deset tisíc vyšší.