Při včerejší dopravní nehodě mezi nákladním vozidlem a vlakem na železničním přejezdu ve Frýdku-Místku na ulici Míru (psali jsme zde) měla osádka velké štěstí, že vyvázla bez vážných zranění, i když oba muži skončili ve frýdecké nemocnici. Řidič má ale na krku podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti.

„Kolize s vlaky končívají škaredě, ale tady měli oba muži štěstí, nebyli po střetu v ohrožení života a oba byli při vědomí. U jednoho z nich bylo podezření na otřes mozku, druhý měl jen poranění lehčího charakteru. Ani hlášené zaklínění nebylo nic dramatického, takže opravdu mohli dopadnout mnohem hůř,“ sdělil tiskový mluvčí Zdravotnické záchranné služby Moravskoslezského kraje Lukáš Humpl.

Zdravotníci se naštěstí nemuseli zabývat ani zraněnými ve vlaku, kde cestovalo zhruba sedmdesát osob, ale všichni nepříjemnou situaci zvládli bez úhony, i když došlo k poškození několika oken. „Řidiči nákladního vozidla a strojvedoucímu byla provedena dechová zkouška na přítomnost alkoholu s negativním výsledkem. Kriminalisté v dané věci zahájí úkony trestní řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti. Železniční přejezd je vybaven zvukovým a světelným zařízením. Zda toto fungovalo, či ho řidič nákladního vozidla nerespektoval, bude předmětem šetření,“ doplnila informace z včerejší nehody mluvčí policie Eva Michalíková.