Když město nabídlo nemocnici prostory pro očkovací centrum v novém objektu Centra aktivních seniorů, aniž by to s nimi kdokoliv probral, vzbudilo to u důchodců, kteří to brali jako podraz, pořádný poprask (psali jsme zde). Po článku na FMSEZNAM a pondělní schůzce Dalibora Kališe, předsedy spolku Senioři Frýdek-Místek, který má budovu ve výpůjčce, už město bere zpátečku a hledá kompromis.

I když primátor Petr Korč v tiskové zprávě města z pátku 3. prosince tvrdil, že „aktivity pro seniory v centru aktuálně kvůli protiepidemickým opatřením nemohou probíhat. K dispozici je plně vybavený sál a další místnosti…“, na městském webu po pondělní schůzce už co se týče vytíženosti objektu radnice prozřela a píše: „Očkování by v Centru aktivních seniorů probíhalo paralelně s aktivitami, které tam provozují nejen senioři, ale i různé charitativní skupiny.“ Zásadní posun je i v tom, že už nehovoří o očkovacím centru, ale očkovacím místu s dočasným posláním a omezenou dobou. Radnice už také pochopila, že k dispozici nemůže být sál, kde většina aktivit probíhá a navíc je tam velice choulostivá podlaha, a nyní tvrdí: „Očkování by probíhalo v patře centra, kde jsou k dispozici vhodné místnosti pro čekárnu a očkovací místnost.“

„Našli jsme nějaký kompromis, že by očkování a naše aktivity nějak probíhaly současně, protože senioři potřebují obojí a jedno podmiňuje druhé. Ale nic není rozhodnuto, nemají doktory a obvoďáci mají také určitě dost své práce, tak uvidíme, jak to všechno dopadne. Každopádně odstavení našeho centra si neumíme představit, když jsme aktivity znovu po pauze rozbíhali, dalo nám to dost práce,“ řekl nám Dalibor Kališ, který hájí zájmy seniorů i v městském zastupitelstvu za KSČM.

„Jsme rádi, že se po osobním jednání vše daří sladit,“ liboval si po schůzce na webu města primátor Petr Korč (Naše Město), který by propříště mohl osobním jednáním začít. Možná se k tomu neměl kvůli proklamovanému mottu současné radnice „s komunisty se nemluví“, ale Petr Korč tímto obratem vyhrál hned dvakrát. Když teď tato póza padla, může primátor zase beze studu mluvit se svými rodiči.