Dnes před polednem se frýdecké sídliště K Hájku zahalilo do hustého dýmu, protože jedno z parkujících vozidel zachvátily plameny. Hořící BMW se naštěstí podařilo vytlačit od ostatních automobilů, a tak nevznikly další škody a jednotky požární ochrany Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje oheň záhy zkrotily.

„Příčinou požáru může být technická závada na vozidle, ale vše bude ještě v šetření nejen nás, ale i Policie České republiky. Naším úkolem bylo oheň uhasit a postarat se o to, aby v návaznosti nebylo znečištěno životní prostředí únikem nějakých látek,“ zjistili jsme od zasahujících hasičů.

Na místě incidentu byl i majitel vozidla s rodinou. I když byli všichni zkroušení, na první místo dávali fakt, že nikdo neutrpěl újmu na zdraví a že nedošlo ke škodám na jiných vozidlech. Podle jejich svědectví majitel vozu přeparkovával BMW blíže ke svému domu, protože chtěl měnit kola. Když k vozu znovu přišel, cítil už dým a záhy auto vzplálo. Oheň se vlastními silami dostat pod kontrolu nepodařilo, alespoň se jej ovšem povedlo přemístit z dosahu jiných, když naštěstí na opačné straně vozovky byl zrovna volný prostor. Tam plameny uhasili přivolaní hasiči.

FMSEZNAM děkuje čtenářům za tip.