Ve včerejších dopoledních hodinách policejní potápěči nalezli ve vodě Žermanické přehrady zhruba 250 metrů od břehu a v hloubce 10 metrů tělo 61letého muže. Potvrdilo se tak oznámení na tísňové lince o tonoucí osobě na přehradě v obci Soběšovice, které obdrželi o den dříve po 20. hodině večer.

Na místě od této doby zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. Do akce byli povoláni také policejní potápěči z odboru speciálních potápěčských činností a výcviku z Frýdku-Místku. „Dle svědeckých výpovědí bylo určeno místo, kde byla tonoucí osoba viděna naposledy. Potápěči propátrávali vodní plochu v perimetru 200 metrů, a to jak na hladině, tak pod ní, pomocí speciálního podvodního sonaru. Pátrání po osobě probíhalo až do pozdních nočních hodin a pokračovalo i ve středu ráno, v dopoledních hodinách se bohužel oznámení potvrdilo,“ sdělila mluvčí policie Kateřina Kubzová s tím, že kriminalisté se zabývají dalšími okolnostmi této tragické události a příčinu úmrtí určí nařízená soudní pitva.

I když se muže nepodařilo zachránit svědkům události, kterým zmizel pod hladinu dříve, než se k němu dokázali dostat, policie děkuje všem, kteří policejním potápěčům předali velmi užitečné informace týkající se co nejpřesnějšího určení místa posledního výskytu tonoucí osoby. „Ty následně pomáhají při pátrání všem složkám integrovaného záchranného systému především na velkých vodních plochách. V tomto případě potápěčům výrazně napomohly v jejich činnosti,“ poděkovala za součinnost veřejnosti při pátrání Kateřina Kubzová.