Obyčejný papundekl nebo plata na vajíčka stačí frýdecko-místeckým seniorům k tomu, aby z nich vykouzlili velikonoční dekorace a ve spolupráci s partnerskou Střední školou, Základní školou a Mateřskou školou Frýdek-Místek zrealizovali další výstavu v Centru aktivních seniorů, plnou potěšení a inspirace, tentokrát na téma Velikonoc.

Velikonoční výstava Seniorů ČR má sedmiletou tradici, byla i mezinárodní a prezentovaná v různých výstavních prostorách, ale letos se organizace znovu spolehla na jedinečné prostředí centra seniorských aktivit. „Jsou tu k vidění různé zajímavé techniky i to, že jako základ poslouží někdy úplně obyčejné věci, jako jsou obaly na vajíčka nebo kousek lepenky, a šikovné ruce to stejně dokážou proměnit v potěšení duše. A dnes máme potěšení dvojí, protože i venku svítí sluníčko, což podle pranostiky znamená, že bude krásný červen,“ ladil optimisticky přítomné Dalibor Kališ, který předal slovo Marii Štenclové, jež přiblížila Velikonoce z pohledu křesťanství. Senioři si ovšem připomněli i další aspekty šmigrustu, včetně toho, že pro některé představují den, kdy netrefí domů. Velikonoční tradice na místě při vernisáži připomínaly také dámy, které ukazovaly, jak vznikají kraslice technikou škrábání nebo perličkování. Kdo chtěl, mohl se také naučit plést pomlázku.

Výstava je k vidění až do 21. ledna, kdy budou senioři potřebovat výstavní stojany jako paravany pro jejich soutěž o nejhezčí dědečkovo lýtko.