Na 28. května připadá Mezinárodní den burgerů a labužníci na celém světě nedají dopustit na tuto příležitost vychutnat si právě svou oblíbenou recepturu. Vybírat hned mezi deseti druhy (a za pouhou stokorunu) můžete, pokud se v sobotu vydáte do Metylovic na BurgerDay do tamější Hospůdky na hřišti, kde pro vás připravili skvělou gurmánskou, ale i kulturní akci, kterou bude provázet bavič Zdeněk Izer.

Akce BurgerDay je již třetím rokem pořádána restaurací Imrvére z Frýdlantu nad Ostravicí, ale tento rok poprvé mimo mateřskou restauraci, aby mohla nabrat ještě větší grády a posunout laťku o několik úrovní výše. „Co tím získáme? Prostor až pro 1500 návštěvníků! Pódium, na kterém vystoupí hudební skupiny, několik stánků s našlapanými burgery, chill zónu, výstavu veteránů, skákací hrad a spoustu dalšího,“ zvou pořadatelé.

Kromě Zdeňka Izera na pódiu postupně vystoupí kapely The 6 FireBalls, The Yellow Socks a ve 20 hodin určitě všechny roztančí Rock and Roll band Marcela Woodmana. Doprovodný program nebude o nic méně bohatý. Určitě zaujmou Jim Beam výzvy – Sněz 2kg burger dříve než profesionální jedlík Radek Dvořáček nebo Dokážeš spořádat burger o pálivosti 2.000.000 SHU? Pro milovníky historických vozidel dorazí s 15 nádhernými veteránskými kousky spolek Veteran Car Club Ostrava, podobně bude možnost obdivovat ikonu českého automobilového průmyslu – Tatru Aleše Lopraise, několikatunovou krásku z Dakaru. Chybět nebude dětská zóna se skákacím hradem, malováním na obličej a další zábavou. Pohodu slibuje také chill zóna na písku, díky níž ušetříte za letenku na jiné pláže. Lehátka, fantastické míchané drinky a „písečná pláž“ všude, kam se podíváte. A pokud zbožňujete relax s vodní dýmkou, tak tu budete taky správně. Budete moci vyzkoušet vodnici připravenou od profíků z NargiBaru. Nejedná se o žádné obyčejné kusy, ale o ručně vyráběná mistrovská díla v hodnotě více než 20 tisíc korun.

Pořadatelé nechtějí přijít ani o sportovní fanoušky, a proto počítají s led obrazovkou, kde se případně bude promítat zápas z hokejového mistrovství světa nebo finále Ligy mistrů mezi Liverpoolem a Realem Madrid.

Hlavní roli na akci ale budou hrát samozřejmě hamburgery. Troufnete si třeba na CALIFORNIA REAPER BURGER (HOT) – brioška, aioli, salát, bbq omáčka, hovězí maso, jalapeňos, čedar, anglická slanina a omáčka california reaper? Nebo vašemu gustu více vyhoví DUCK HOISIN BURGER – brioška, hoisin mayo, salát, trhané kachní maso v hoisin omáčce, sázené vejce, koriandr a smažená cibulka? Na výběr bude dalších osm druhů burgerů včetně dětského s kuřízkem, ale samozřejmě i další delikatesy. Akce začíná od 11 hodin, takže si ji můžete spojit už s obědem, ale bavit se zde můžete až do noci.

Vstupenky lze zakoupit na stránkách www.burgerday.cz.