V pátek třináctého část řidičů jezdí podvědomě trošku opatrněji, v žádném případě to ale neplatilo o šestačtyřicetileté řidičce, která si to šněrovala se svým Fordem Galaxy cestou necestou z Ostravice do Frýdlantu nad Ostravicí se třemi promile alkoholu v krvi. Policisté tak řeší její jízdu pro podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a snaží se zjistit, zda nemá na svědomí i poškození jiných vozidel a majetku.

Policisté oznámení o podezřelé jízdě přijali na tísňové lince 158, kdy volající oznámil nestandardní jízdu osobního vozidla jedoucího ve směru od Ostravice. „Řidič měl v době kolem 19. hodiny údajně takzvaně kličkovat a snad i chvílemi vozidlem zasahovat do protisměru. Řidič, v našem případě řidička, nakonec zůstala s poškozeným autem, včetně proraženého kola, stát u železničního přejezdu ve Frýdlantě nad Ostravicí. Předtím se snažila přibrzdit a oslovit muže, který se na místě nacházel. Shodou okolností se jednalo o policistu ve volnu, který také pohyb vozidla již zaregistroval a jednal, přičemž snaha o komunikaci se řidičce opravdu nevyplatila,“ vylíčila za Policii ČR Soňa Štětínská.

Policisté na místě zjistili, že 46letá žena měla usednout za volant pod vlivem alkoholických nápojů. Výsledek provedené orientační dechové zkoušky byl pozitivní – ukázal dokonce přes tři promile alkoholu v dechu. Žena byla proto do vystřízlivění umístěna na protialkoholní stanici. Policisté jí pak včera sdělili podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a ve věci vedou zkrácené přípravné řízení. Vzhledem k mechanismu poškození vozidla na několika místech se policisté ještě zabývají možnostmi případných dalších škod způsobených jízdou, kterou neměla řidička vlivem alkoholu pod svou kontrolou.

Foto: Policie ČR