Všichni ven a nikdo další dovnitř. Takové mají pokyny policisté, kteří uzavřeli veškeré přístupové cesty na frýdecké vlakové nádraží, protože přijali oznámení o tom, že někde na vlakovém nádraží je uložena bomba. Museli tak zajistit nejen nádražní budovu a nástupiště, ale také širší okolí.

Vlaky musely být zastaveny a spousta lidí tak řešilo, jak se dostane do práce nebo do škol. Studenti konzultovali s rodiči, případně školou, jak se mají zachovat, k nádražní budově kvůli policejní pásce nemohly zajíždět ani autobusy. „Nevíme, jak dlouho to bude trvat. Teprve přijel psovod a může to být o hodinách, protože se musí prohledat i širší okolí,“ sdělili policisté kolem osmé hodiny ráno na hlavním přístupovém bodě. Policie hlídala veškeré přístupy na kolejiště a hlídky zajišťovaly i další body, včetně podchodu. „Zatím máme jen informace, že tam nemáme nikoho pouštět, protože byla nahlášena bomba, nic bližšího,“ říkali policisté lidem, kteří mířili na vlak nebo si jen chtěli podchodem zkrátit cestu.

Další podrobnosti budeme zjišťovat.

Vyjádření Policie ČR:

„Dnes po sedmé hodině ráno přijali policisté na tísňové lince anonymní oznámení o uložení bomby na vlakovém nádraží ve Frýdku-Místku. Na základě této informace policisté učinili bezpečnostní opatření spočívající v kontrole a prohlídce prostor nádraží. Na místo byli vysláni také policejní psovodi se speciálně vycvičenými psy na vyhledávání výbušnin. Z nádraží bylo evakuováno přibližně 50 osob. Bezpečnostní opatření bylo ukončeno po půl deváté ráno s negativním výsledkem. Lidé se již mohou do prostor nádraží vracet a byl obnoven i provoz na trati.”