Zdravotnická záchranná služba dnes uvolnila informace ke svému zásahu z pondělí 14. března, kdy její týmy zajišťovaly pomoc u dvou zraněných osob v jedné z obcí na Frýdecko-Místecku. Podle našich informací mělo jít o hádku v rodině, při níž došlo k bodným a řezným ranám, následkem kterých jeden ze zúčastněných bojoval o život.

Operátoři byli o násilné události informováni po půl páté odpoledne. Na místě nakonec zasahoval vrtulník letecké záchranné služby a posádka rychlé zdravotnické pomoci.

„Muž středního věku byl v okamžiku příjezdu záchranářů při vědomí, utrpěl však vícečetná poranění v oblasti trupu, jevil známky šokového stavu a byl v ohrožení života. Zasahující lékař jej musel uvést do umělého spánku, zajistit intubací a převést na přístrojem řízené dýchání. Po podání léků, infuzních roztoků i dalších opatřeních byl pacient letecky transportován do ostravské Fakultní nemocnice,“ informoval tiskový mluvčí Zdravotnické záchranné služby Moravskoslezského kraje Lukáš Humpl s tím, že ošetřen musel být i další muž, jehož poranění byla středně závažná a neohrožovala jej na životě. Přepraven byl na chirurgickou ambulanci spádové nemocnice.

S ohledem na probíhající policejní vyšetřování zdravotnická záchranná služba k události nemohla sdělovat žádné další informace. Policie ČR byla o podrobnosti případu požádána a její informace zveřejníme po jejich poskytnutí.

Vyjádření Policie ČR (aktualizováno 14.30):

Kriminalisté krajského ředitelství prověřují závažný násilný zločin, ke kterému došlo v pondělí 14. března 2022 v obci na Frýdecko-Místecku. Podezřelá osoba je nyní v péči zdravotníků. Vzhledem ke stavu prověřování a okolnostem případu v tuto chvíli nebudeme sdělovat podrobnější informace.