„Vy jeden, každý musíme snést mínění druhého. Demokracie znamená diskusi,“ hrdě si vyvěsí primátor Petr Korč citát T. G. Masaryka, ale jako v mnoha jiných věcech něco hlásá, a ve skutečnosti se chová úplně jinak. Když si FMSEZNAM objednal inzerci v městském zpravodaji „Buďte taky v obraze“, po 14 dnech, snad jen shodou okolností den poté, co vyšel na serveru článek o náměstku Vargovi, který přestal komunikovat s občany, i když na radnici hrdě vkráčel s obrazem dalšího demokrata – Václava Havla, radnice bezdůvodně sdělila, že tento inzerát ve zpravodaji nezveřejní.

Tato cenzura je o to směšnější, že radnice se opakovaně vymezuje vůči komunistům, a sama páchá podobné demokratické přešlapy, které jsou s nimi spojovány. Paradoxně na komunistech si cenzuru ve zpravodaji současná radnice poprvé odzkoušela, když zastupiteli Ivanovi Vrbovi (KSČM) ořezala jeho příspěvek o vzkaz, který naznačoval primátorovi Korčovi, že vzhledem k jeho rodinné anamnéze by právě ke komunistům neměl být tak zásadně příkrý.

Bezdůvodné nezveřejnění inzerátu na server, který se snaží o „zprostředkování dění ve Frýdku-Místku „z druhého břehu“ a zpravodajství „z první ruky“, s optikou snažící se poskládat co nejvíce střípků k reálnému obrazu (viz editorial serveru), je samozřejmě diskriminační. A protože tím současně způsobuje škodu v podobě nerealizovaného příjmu, těžko může svědčit o „péči řádného hospodáře“. S péčí řádného hospodáře totiž koná ten, kdo usiluje o co nejlepší prospěch obce a jejích občanů, nikoliv prospěch vlastní. Vedení města musí rozhodovat ve prospěch obce bez upřednostňování vlastních zájmů, o čemž lze v tomto případě úspěšně pochybovat. Protože cenzura propagace média, které tvoří protipól těm radnicí placeným, může přinést prospěch (i když jen velmi krátkodobý) jen vedení samotnému. Obec může zvolit ekonomicky méně výhodné řešení jen s odpovídajícím zdůvodněním, proto FMSEZNAM o zdůvodnění požádal. Na Masaryka se v něm asi radnice odkazovat nebude. I proto, že ve skutečnosti jeho odkaz nebere vážně, jak dokazuje i fotografie uveřejněná na webu města z října loňského roku, kde vztyčená trikolóra u náměstka Míčka svědčí o mnohém. Ano, FMSEZNAM je schopen si všímat i toho, co ostatním uniká. Proto se ho radnice tak bojí.

Zdroj: web města – www.frydekmistek.cz