FMSEZNAM, zpravodajský server pro Frýdek-Místek a okolí, byl oficiálně spuštěn teprve před dvěma měsíci, přesto si na začátku roku 2022 můžeme připomenout, které články loni zaujaly čtenáře nejvíce.

Nejčtenější článek loňského roku asi není překvapením. Téma covidu a očkování stále rezonuje celou společností, kterou velmi výrazně polarizuje, a tak není divu, že i díky širokému sdílení na sociálních sítích si vůbec nejvíce čtenářů přečetlo článek „Frýdeckou nemocnici přeplňují neočkovaní“.

1. Frýdeckou nemocnici přeplňují neočkovaní

Další umístění TOP 10:

2. V „myší díře“ našli mrtvého bezdomovce

Zpráva tragická, která velmi zasáhla veřejnost.

3. Hotel Centrum hrozí netransparentním kamarádšoftem náměstka Hořínka

O politice píšeme hodně, snažíme se přinést jiný pohled než radniční nebo radnicí placená média. Upozorněním na problematický přístup radnice k tématu hotelu Centrum si už radnice nemohla dovolit dále dláždit cestu variantě směny nemovitostí s politicky spřízněnou osobou, nicméně „řešení“ města prodat hotel samo sobě, resp. městské společnosti Distep, vytvořilo hrozbu novou, do které byli zbytečně vtaženi všichni obyvatelé odkázaní na dálkové vytápění. Hotel Centrum tak nadále zůstane velkým tématem i pro letošní rok.

4. Rampy na estakádě konečně průjezdné

Je vidět, že o včas podané dopravní informace je velký zájem.

5. Bavorák skončil v plamenech

Tipy čtenářů nám pomáhají v některých čtenářsky atraktivních tématech.

6. Korč už je se Sweetsen Festem jako Babiš

Primátor Petr Korč se vcelku zbytečně snaží tvářit, že se Sweetsen Festem už nemá nic společného. Proto jsme mohli napsat, že „Pro smlouvu na 400 tisíc podepsanou Petrem Korčem na akci Petra Korče mezi 27 zastupiteli zvedl ruku bez špitnutí slůvka o střetu zájmů i Petr Korč, který je v čele koalice, jejímž cílem je „systémově zabránit všemožným střetům zájmů“. Na dalším prosincovém zasedání zastupitelstva pak tomu nasadil korunu, když měl potřebu demonstrativně ukázat zarámovanou korunu, která má být jediným pojítkem s novým organizátorem.

7. Frýdek-Místek je spojován s pervitinem

Drogovou problematiku nikdo nebere na lehkou váhu.

8. Vánoční stromy jsou na náměstích, ale radnice to schytává

To, že vedení města nenašlo vůli pracovat na jiné variantě vánočních trhů, občané radnici nezapomenou. Je těžké pochopit, proč se vánoční trhy z otevřeného venkovního prostoru mohly přesunout do uzavřených prostor obchodního centra Frýda.

9. Obchvat jako vánoční dárek nebude

A zase doprava, která zajímá všechny.

10. Radnice chce seniorům zabrat objekt na očkovací centrum. Ti to berou jako podraz

Další přešlap radnice, ze kterého rychle vycouvala poté, co z tohoto záměru udělal FMSEZNAM téma. A důkaz, že tento zpravodajský server má sílu některé věci měnit.