Hasiči HZS Moravskoslezského kraje o víkendu tahali z příkop jeden autobus za druhým. Nadřeli se na Krásné i v obci Pražmo, ale také v Lískovci. Naštěstí se vše obešlo bez zranění.

V Lískovci za asistence policie řešili zapadlý autobus v sobotních dopoledních hodinách. Okolo desáté musela k nehodě bez zranění na pomoc nastoupit vyprošťovací Tatra ze stanice HZS MSK Frýdek-Místek. „V sobotu večer – čtvrt hodiny po osmnácté hodině – uvízl autobus i v obci Pražmo. Na pomoc mu vyjeli hasiči ze stanice HZS MSK Nošovice, kteří po příjezdu zjistili, že se vůz zasekl na kameni skrytém pod novou sněhovou pokrývkou. Zasahující jednotka si poradila pomocí pneumatických vysokotlakých zvedacích vaků. Těmi autobus nadzvedli, kámen odhrabali a vytáhli. Autobus pak mohl pokračovat v jízdě. Ani tento případ si nevyžádal žádné zranění,“ referoval za krajské hasiče Jakub Kozák.

Klid od typických zimních zásahů hasiči neměli ani druhý víkendový den, když pomáhali s vytažením autobusu z příkopu pro změnu v Krásné. I do třetice všeho dobrého – nikdo nebyl zraněn, ve voze cestoval řidič sám.

„Událost byla na tísňovou linku ohlášena krátce po patnácté hodině, na místo byli vysláni hasiči ze stanice HZS Moravskoslezského kraje (HZS MSK) v Nošovicích. Jejich velitel si po příjezdu do Krásné a provedeném průzkumu povolal na pomoc vyprošťovací speciál Tatra 8×8 ze stanice HZS MSK ve Frýdku-Místku. Hasiči v průběhu vytahování postupně podkládali propadající se kola autobusu, dokud ho Tatra nedostala bezpečně na pevnou komunikaci. Samotné vyproštění trvalo přibližně hodinu,“ přiblížil Jakub Kozák.

(Foto: HZS Moravskoslezského kraje)