Při své návštěvě Moravskoslezského kraje si ministr dopravy Martin Kupka mimo jiné prohlédl i postup prací na obchvatu Frýdku-Místku, ten je ale natolik hektický, že radnice nedokáže občanům podávat správné informace o dopravních omezeních, což přináší značné komplikace i zbytečné kilometry navíc zejména pro obyvatele dotčených okrajových částí. O to důležitější je ujištění ministra, že první část obchvatu Frýdku-Místku by se mohla otevřít už na začátku léta.

„Směřujeme k tomu, aby se první část obchvatu na dálnici D48, která měří více než čtyři kilometry, otevřela na začátku léta. Druhou část pak Ředitelství silnic a dálnic plánuje otevřít do konce roku v polovičním profilu, tedy obousměrný provoz jedním jízdním pásem,“ řekl na stavbě obchvatu Frýdku-Místku ministr dopravy Martin Kupka. S deklarovanými termíny je ale problém po celou dobu výstavby, kvůli klimatickým podmínkám, sesuvu i vrtochům Dětí Země, řidiči mluví o informačním chaosu a už si chtě nechtě zvykají, že nejjistější je prostě vnímat aktuální situaci přímo na cestách a sledovat provizorní oranžové ukazatele.

„Opět ukázka „skvělé“ informovanosti ze strany frýdecko-místecké radnice. Týká se to uzavírky sjezdu z dálnice D48 na Olešnou a Zelinkovice. Nejdřív oznámili, že to bude uzavřené od neděle 1. 5. V úterý 2. 5. večer pak informovali, že se uzavření odkládá. Následně v pátek 6. 5. oznámili, že se cesta uzavře v pondělí 9. 5., ale ve skutečnosti se uzavřela už sobotu 7. 5. No je toto normální? Prostě chaos střídá chaos,“ konstatoval Michal Polák, který nekompetenci zainteresovaných dokládá fotografiemi z víkendu a screenshoty sdělení z radnice. Ta se brání, že nerealizovanou uzavírku od 1. května ŘSD odůvodnilo administrativními problémy a že o aktuálních změnách týkajících se uzavírky silnice II/648 nebyla včasně informována. „Mrzí nás komplikace, které zmatečné informování ze strany zhotovitele způsobilo některým občanům, a požádali jsme ŘSD o objasnění situace,“ označuje radnice viníka.

Jenže o moc lépe si nevede ani u jiných dopravních omezení. „Informační chaos frýdecké radnice pokračuje vesele dál. Po zpackaném oznamování uzavírky cesty na Olešnou a Zelinkovice je to dnes i zpackané informování ohledně uzavírky na Panských Nových Dvorech. V poledne 9. 5. radnice oznamuje, že tato městská komunikace bude ve dnech 9.–10. 5. uzavřena,“ upozorňuje Michal Polák, podle kterého informační chaos z radnice má za následek dopravní chaos ve městě. „Super ráno zjistit, že je neprůjezdné, a v 12 hodin o tom informovat, skvělá práce,“ rýpl si na městském facebooku Jan Karásek.

Radnice dává hodně prostředků i úsilí do prezentace své činnosti a komunikace s občany, čímž si ale vychovala velice náročné publikum.