Hnutí ANO v čele s náměstkem Radovanem Hořínkem rošádou na radnici kromě nových koaličních partnerů (a na rozdíl od nich) nic nezískalo, a tak musíme jejich zisk hledat v něčem jiném. Kromě toho, že už si tak nějak stihlo přivlastnit frýdecko-místecký fotbal a má své nedotknutelné lidi v městských společnostech, tlačí další osud hotelu Centrum směrem ke směně se společností AVOS Romana Sovy, který za ANO figuroval v dozorčích radách městských společností Frýdecká skládka a Distep. Tlak na úředníky v tomto směru vyvrcholil „v odejití“ vedoucí majetkoprávního oddělení odboru správy obecního majetku, který Radovan Hořínek řídí. A protože společnou řeč nenašel ani s právníky města, pořídil si přímo na svůj odbor právníka „svého“.

Situace došla podle našich informací tak daleko, že na odboru správy obecního majetku vznikla zaměstnanecká petice (ale říkejme tomu raději vyjádření nesouhlasu s podpisy – pan Hořínek je totiž taky právník) a postupy náměstka už začaly silně znervózňovat i koaliční partnery, protože s informacemi šetřil směrem k nim skoro stejně jako navenek. Záměry města ohledně hotelu Centrum jsou totiž zahaleny mlhou a radnice rozhodně ani v tomto ohledu nepostupuje transparentně (viz Transparentnost radnice? Jen slogan do titulků. Klidně zatají smrt), ačkoliv by ráda s průhledným jednáním byla spojována. Dělá však pramálo pro to, aby o jejím záměru z konce srpna „prodat nebo směnit soubor hmotných nemovitých věcí“ věděl co nejširší okruh potencionálních zájemců. Na minulém zasedání zastupitelstva byla vybízena k větší aktivitě na realitních serverech a k celorepublikové inzerci, radnici je ale bližší alibistická propagace dvěma banerky o prodeji na hotelovém kolosu, o kterém tak nyní ví všichni, co míří kolem na úřad práce, a také pár subjektů a osob z vedlejší administrativní budovy, protože druhý poutač „je cílen“ na jejich parkoviště. Také když si zadáte hotel Centrum do vyhledávání na městském webu, moc toho kromě zcela prázdné sekce Hotel Centrum nenajdete. Až když si na stránkách vezmete při vyhledávání na pomoc google, dostanete se k srpnovému rozhodnutí rady o záměru prodat či směnit, ale až poté, co se dozvíte něco o hodinovém hotelu, azylu pro milence a soukromých mileneckých saunách.

Na webu města se o jeho záměrech s hotelem Centrum moc nedočtete…

Až když absolutní nedostatek informací směrem k veřejnosti vzbudil všeobecný dojem, „že už je vše upečeno“, uvolil se před pár dny Radovan Hořínek, náměstek primátora (ANO), alespoň v médiu, kterému město za zpravodajství dlouhodobě platí miliony korun, prohlásit: „Chtěl bych sdělit, že prozatím nebylo rozhodnuto o prodeji ani o směně hotelu Centrum. Čili celý ten hotel včetně těch přilehlých pozemků zůstává nadále v majetku města. Já jsem se setkal s těmi informacemi, že už je to rozhodnuto, ale skutečně chci informovat veřejnost, že tomu tak zatím není.“ Až při této příležitosti připustil druhého oficiálního zájemce o směnu, aniž by transparentně oznámil, o koho se jedná a co konkrétně nabízí. Podle našich informací je druhým zájemcem o směnu slezanský holding, ale ani jeho zástupce Jiří Karásek rozptýlit mlhu kolem hotelu Centrum příliš nepomohl. „Nemůžu to potvrdit, protože ta věc probíhá a ani Penta nic nekomentuje v průběhu obchodní transakce. Mohu jen říct, že osud hotelu Centrum nám dlouhodobě není lhostejný,“ řekl pro FMSEZNAM Jiří Karásek a svým příměrem potvrdil, že by o tuto nemovitost mohli mít zájem i skutečně velcí hráči. Pokud tedy pojedou okolo a uvidí banerek…