Téma „Bohyně Olympu“ je svým způsobem velmi zavazující, ale účastnice odborné kadeřnicko-kosmetické soutěže Duel Of Artists 2022, kterou Střední škola gastronomie, oděvnictví a služeb Frýdek-Místek zpestřila Den dětí, se s touto výzvou popasovaly nadmíru dobře.

Soutěž, v níž se fantazii meze nekladly a jejíž zadání přímo vybízelo k extravaganci, byla připravena pro dvacítku soutěžících. Deset se ohánělo hřebeny, kulmami, žehličkami a krepovačkami a druhá polovina kosmetickými štětci a líčidly. Každá se snažila vytvořit ze své modelky opravdovou bohyni, a i když se některé – například výjimečně krásná Artemis, bohyně lovu, ochránkyně lesů a divoké zvěře, s charakteristickým lukem – opakovaly vícekrát, každá byla originál. Tím byl splněn důraz na originální pojetí a zpracování tématu, porota si dále všímala nápaditosti, technického zpracování, čistoty práce, ale samozřejmě i výsledného efektu.

Přítomní pedagogové i porotci ocenili, že i po dlouhé době covidem omezených možností podobných soutěží i samotné výuky měly soutěžní výkony vysokou úroveň, kterou prokázaly i nižší ročníky. Účesová tvorba a fantazijní líčení sklidily zasloužený obdiv přítomných a děvčata si právem jedna vedle druhé odnesla sponzorské odměny, vítězky samozřejmě o něco bohatší. Pochvalu si ovšem vysloužily všechny zúčastněné dívky, protože se skutečně bylo na co dívat. Posuďte sami.