VIDEO | K divoké scéně „jak z amerického filmu“ došlo ve včerejších odpoledních hodinách na frýdecké ulici Jiráskova, kde nakonec zasahovaly hned tři osádky policejních vozů. Podle očitého svědka se zde snažil řidič BMW ujet policistům, kteří jej ale profesionálně zpacifikovali a následně měli z jeho vozu vytahovat „nějaké pytlíky“. Policie souvislost s návykovými látkami prozatím přímo nepotvrdila, naznačuje ji však odmítnutí testu na drogy ze strany řidiče i momentální embargo na další informace.

O tom, že nepůjde o běžný případ, kromě samotné intenzity zásahu svědčí i to, že policisté ponechali bavorák uprostřed křižovatky s ulicí Mánesova snad tři hodiny, i když byl tím blokován provoz. Expertní zajištění důkazů mělo podle všeho přednost. Když FMSEZNAM mimo jiné zjišťoval, zda se jednalo o zásah náhodný, vyplývající například z dopravního přestupku, nebo třeba systematický výsledek toxi týmu, získal následující odpověď.

„V pondělí 31. ledna okolo 15.00 hodin zastavovala policejní hlídka při silniční kontrole osobní motorové vozidlo, kdy při tomto došlo k dopravní nehodě. Nehoda se obešla bez zranění, dechová zkouška na přítomnost alkoholu u řidiče byla negativní. Test na ovlivnění jinými návykovými látkami však řidič odmítl. Řidič je podezřelý ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Dále policisté aktuálně pracují s informacemi a poznatky zjištěnými na místě kontroly. Věcí se nadále zabýváme a v tuto chvíli nelze poskytnout bližší informace,“ sdělila za Policii ČR Kateřina Kubzová.

Oficiální vyjádření je poměrně opatrné v kontextu očité svědecké výpovědi. „Zrovna jsem jel po té ulici a proti mně bavorák a policejní oktávka. Zapnuli majáky a postavili se mu do cesty, aby nejel dál. Vystoupili a šli k němu, on jako by chtěl ještě udělat nějaký manévr. Pak to vypadalo, že se možná na chvilku zamknul, když ho chtěli vytáhnout ven, ale nakonec jej vytáhli a už to byla taková klasika – kolínko, klepeta. Ještě tam byl spolujezdec, ale ten nekladl odpor,“ vylíčil nám jeden z čtenářů FMSEZNAMu, kterému děkujeme i za pohotové video. FMSEZNAM bude případ dále sledovat, aby mohl sdělit ještě další poznatky a informace, až je bude moci Policie ČR uvolnit.