Jen o pár desítek metrů dál, než se počátkem ledna odehrála bizarní nehoda, při níž se jako neřízená střela projela škodovka dětským hřištěm Hříbek (psali jsme zde), na opačném konci ulice Puškinova srazila dnes okolo čtvrté hodiny odpoledne fabia třináctiletého chlapce.

Podle toho, co zaznělo na místě nehody, zřejmě pospíchal na trénink a v místě křižovatky, kde se navíc vyjíždí z dalších dvou postranních směrů, kde jsou parkoviště, špatně odhadl dopravní situaci, i když bydlí nedaleko, takže inkriminované místo dobře zná. Jako vždy v tuto dobu na tomto často kolizním místě vznikla kolona čekajících vozidel, mezi nimiž vběhl pod kola protijedoucímu vozidlu.

„Jel jsem od Kauflandu a odbočoval doprava, když mi pod auto vběhl kluk. Nemohl jsem nic dělat, nešlo tomu zabránit,“ sdělil policistům řidič, jehož verzi potvrdili i svědkové, kteří stáli v protisměru a kolem jejichž aut se klučina prosmýkl. Sanitka s ním ovšem nepospíchala do nemocnice, k ošetření došlo na místě ve voze, a tak by jeho stav neměl být naštěstí vážný. „Chlapec s námi komunikuje, máme jej zajištěného. Má na hlavě bouli, ví, jak se jmenuje, je zorientovaný, ale na ten daný moment si nepamatuje. To je ale normální. Vezmeme jej do nemocnice na rentgen a minimálně přes noc si jej tam necháme,“ uklidňoval rodiče zdravotnický personál. I tato nehoda na ulici Puškinova by tak měla skončit happyendem.