VIDEO | FMSEZNAM získal další čtenářské autentické video z divokého zákroku z posledního lednového dne, kdy policie na ulici Jiráskova zadržela prchajícího řidiče, z něhož se vyklubal drogový dealer. Očitý svědek nám přiblížil komunikaci pachatele, vůči kterému již byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. Ten svůj pokus policistům ujet a nacouvání do policejního vozu obhajoval špatným zařazením „automatické převodovky“.

Podle očitého svědka zákroku Jana Hoferka policisté na místě odvedli při zadržení skvělou práci a našli v BMW nejen nemalé množství pervitinu, ale i dost velký obnos peněz. „Byl to cílený zátah, kdy při ujíždění byl zablokován prvním policejním vozem, a když chtěl vycouvat a jet do kopce, naboural do druhého, co bylo už za ním. Snažil se směšně vymluvit na to, že auto není jeho, že je vypůjčené a je to automat, se kterým neumí, takže když zastavil a chtěl zařadit neutrál, začalo auto couvat. Dále se vymlouval, že nic ve vozidle není jeho, že policistům ujíždět nechtěl. U sebe neměl ani řidičák ani občanku. Ale jeli přímo z varny poblíž, kde udělali razii hned poté, co byli pachatelé dopadnuti. Spolujezdec byl dokonce z Frýdku a řidič z Ostravy. U sebe neměli žádné střelné zbraně. Ale byli dost pod vlivem,“ vypověděl Jan Hoferek, který nám poskytl i videozáznam zneškodnění pachatele.

Policie stále trvá na tom, že akce nebyla cílená, ale policisté původně jen zastavovali osobní vozidlo k běžné silniční kontrole. K výši zadržené finanční hotovosti a dalšímu zásahu ve varně se v této chvíli nechce vyjadřovat. „Věc je ve fázi prověřování, ve které se objasňují všechny okolnosti a skutečnosti daného trestného činu. Ze zákonných důvodů tato fáze trestního řízení je neveřejná, tudíž pro řádné objasnění podrobnosti v této věci není možné v tuto chvíli poskytnout,“ reagovala komisařka Zlatuše Viačková.

Exkluzivní záběry policie při zákroku. Kamera: Jan Hoferek, fb hofipeace.

Děkujeme našemu čtenáři za poskytnuté informace a video. Pokud pro nás máte zajímavé tipy nebo záběry, můžete k rychlé komunikaci stejně jako on využít messengeru na facebooku FMSEZNAMu.