Na křižovatce u frýdeckého evangelického kostela, kde nebývá o kolize nouze, došlo dnes kolem poledne k další dopravní nehodě. Střet Davida s Goliášem, po kterém na bok převrácený skončil Peugeot Partner, měl podle všeho na svědomí řidič modré fabie, který nedal přednost v jízdě polskému řidiči dodávky, jedoucímu zezdola po Husově ulici.

Skončil v péči zdravotníků, protože podle svědkyně události zřejmě nebyl připoután, a tak s ním náraz značně otřásl. To polský řidič záchranářům tvrdil, že pomoc nepotřebuje. „Na to, jaký to byl náraz, tak jsem dopadl dost dobře. To se musím přežehnat, i když nejsem věřící. Jenom cítím trochu prst na ruce a taky velké nervy. Asi adrenalin,“ řekl nám polský řidič, který čekal, zda bude vůz pojízdný poté, co jej hasiči šetrně zase postaví na všechny čtyři.

Lidé z okolních domů, které „rána“ vyhnala na ulici, se shodují, že místo nehody patří k nebezpečným. „Tu už se stalo tolik nehod. A kolik dalších se mohlo stát. Stopka a přednost v jízdě se tu hodně ignoruje. Onehdy jsem byl svědkem, jak tady jedna řidička prosvištěla bez zastavení rovně křižovatkou ze stejného směru jako dneska ta fabka a jen díky dobré reakci řidiče, který měl přednost, se nic nestalo. Ťukal jsem si na čelo, jestli je normální. No a dneska to dopadlo, jak to dopadlo,“ komentoval střet jeden z místních přihlížejících.

Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému, policisté na nutnou dobu uzavřeli křižovatku ve všech směrech.