Také Frýdecko-Místecký veletrh si musel projít dvouletou covidovou pauzou, ale v hale Polárka se ve víkendovém termínu od pátku 27. do neděle 29. května uskuteční již jeho čtrnáctý ročník. Oblíbená akce se připravuje na dnes tolik do popředí vystupující témata Teplo a Energie, k tomu pak Stavba, ale i Zahrada a Hobby, chybět nebudou ani veletržní sekce Žena a Domov.

„Základ veletrhu tvoří expozice z oblasti stavebnictví a bydlení. Každého z nás nyní zajímá, jak ušetřit z rodinného rozpočtu za vytápění a energie. Vystavující firmy nabídnou úsporné kotle, ale i tepelná čerpadla či solární kolektory. Nabídku doplňují firmy se zateplovacími materiály i různými technologiemi jejich aplikací včetně barev a omítek. Návštěvníci se mohou seznámit s nabídkou střešních systémů, oken a dveří, sanace a hydroizolace nebo s výhodou tepelných podlah. Nabídku doplňují centrální vysavače, náhradní díly na žaluzie, vybavení do zahrad, zahradní nářadí pro kutily i zahrádkáře, domácí potřeby a podobně,“ přiblížila hlavní náplň veletrhu manažerka veletrhu Daniela Nevtípilová, která odkázala i na sekce bližší ženám, kde naleznou tipy, jak zútulnit svůj domov, budou si moci vybrat drobné dárky, keramiku, šperky nebo přírodní kosmetiku.

Atraktivní součástí veletrhu je doprovodný program, který probíhá po tři dny v přednáškovém centru přímo na výstavní ploše. Hlavním tématem přednášek a diskusních dílen je úspora nákladů za vytápění a energie. „Zástupce Státního fondu životního prostředí poradí, jak na úsporné bydlení. Z Cechu topenářů a instalatérů se dozvíte o výhodách vytápění tepelnými čerpadly. Prozradíme, jak využít program Nová zelená úsporám pro zateplení budovy a jak zajistit teplo od podlahy. Jistě velký zájem bude o přednášky na téma „Stavíme s Feng Shui“ a „Poznejme svůj život podle Feng Shui“. Především pro rodiče s dětmi je určena přednáška „Výchova bez negativních podvědomých vzorců aneb Vyvarujte se nechtěných rodičovských chyb“,“ vyjmenovala pestrý výčet témat doprovodného programu Daniela Nevtípilová.

A pokud by se někomu zdál program připravený pro veřejnost od 9 do 18 hodin (v neděli jen do 17 hodin) pořád ještě málo lesklý, je tady pro každého návštěvníka možnost zúčastnit se vyplněným slosovatelným kupónem soutěže o diamant.