Dnes přibližně okolo půl čtvrté odpoledne došlo k dopravní nehodě se zraněním na křižovatce u místecké střední průmyslové školy, kde mívají řidiči problémy s dodržením přednosti v jízdě. Tento přestupek byl podle všeho na vině i tentokrát, dvaatřicetiletý řidič Octavie tak srazil cyklistu v seniorském věku. Po srážce se na silnici objevilo množství tmavé tekutiny, naštěstí šlo ale jen o rozbitou ořechovku.

„Je to jednoznačně moje chyba, měl jsem dávat přednost v jízdě, ale vůbec nevím, kde se tam vzal, neviděl jsem ho, asi jsem ho měl v nějakém mrtvém bodě za sloupkem. Narazil do mě z boku a nejhorší bylo, že se tam objevilo dost tekutiny, o které jsem si myslel, že je to krev. Naštěstí to byla jen rozbitá ořechovka pána, co měl s sebou, i když teda on sám to bral jako velkou škodu. On snad bude v pořádku, odvážela jej sice sanitka, ale nic vážného by mu být nemělo, možná něco s klíční kostí. Nejhorší je, že se tu něco podobného stalo před lety i manželce na tom stejném místě, kdy jí tam tenkrát najel cyklista snad z chodníku a taky jsem nechápal, jak se jí to mohlo stát. A teď už vím, že se to stát může,“ vylíčil nám na místě nehody samotný řidič, který doufal, že jako slušný řidič se všemi body nepřijde o řidičský průkaz.

Děkujeme čtenářům za tip.

Další podrobnosti budeme zjišťovat.

AKTUALIZACE 24. 5.:

Oficiální vyjádření Policie ČR: „Včera po 15. hodině došlo na křižovatce ulic 28. října a Bezručova ve Frýdku-Místku k dopravní nehodě osobního motorového vozidla a cyklisty. Řidič (ročník 1989) vozidla Škoda Octavia jedoucího po vedlejší pozemní komunikaci nedal přednost cyklistovi (ročník 1953) jedoucímu po hlavní silnici a došlo ke střetu. Cyklista při tomto utrpěl zranění a skončil v péči zdravotníků. Provedená dechová zkouška byla u řidiče vozidla i cyklisty negativní.“

Podle zdravotnické záchranné služby byl cyklista ve věku 69 let při vědomí a se středně těžkým poraněním horní končetiny byl ošetřen a odvezen na úrazovou ambulanci frýdecko-místecké nemocnice.