Frýdek-Místek, spolu s Ostravou, Karvinou a Opavou, bude hostit od 27. června do 9. července fotbalové Mistrovství Evropy hráček do 19 let. Už dnes v pondělí se poměří naše fotbalistky s obhájcem titulu Francií, od 11.00 na stadionu v Ostravě-Vítkovicích. Ve Stovkách se mladé Češky představí v závěrečném duelu základní skupiny proti Itálii v neděli 3. července od 17.30, ale odehrají se zde i další dva zápasy.

Ve Frýdku-Místku bude k vidění také utkání Švédsko – Německo, které se odehraje také už dnes 27. června od 15 hodin, další duel ve Stovkách je na programu 30. června v 17.30, kdy si to Švédsko rozdá pro změnu s Anglií.

Pořádající FAČR diváky láká na příznivé ceny vstupenek (60 Kč na zápas nebo Tournament pass na všechna utkání turnaje za 250 Kč, školní a mládežnické kolektivy zdarma) i na doprovodné aktivity. Utkání českého týmu ve skupině má doplňovat Fanzóna EURO WU19, která bude všem fotbalovým fanouškům přístupná jak v den utkání, tak i den předem. V rámci fanzóny se mohou návštěvníci těšit nejen na několik fotbalových atrakcí, ale také na autogramiádu českých hráček a dalších fotbalových osobností.

Česko má před sebou v základní skupině duely s velkými favority. „Velmi se na domácí šampionát těšíme a věříme, že všichni uděláme vše pro to, abychom dobře reprezentovali Česko a v těžkých bojích ve skupině proti top týmům z Francie, Španělska a Itálie odevzdali maximum. Přijďte nás podpořit, bude to velký zážitek,“ vyzývá  trenér Jan Navrátil.

Využijte tedy příležitosti povzbudit mladé české reprezentantky a zároveň sledovat v akci nejlepší evropské týmy v ženské kategorii U19.

Foto: FAČR