Dnes se na ledě HC BOSPOR Bohumín, který skončil po základní části výše než béčko HC Frýdek-Místek, odehraje první zápas finále krajské ligy, hraného na tři vítězná utkání. Už dneska vyráží vlakem fanouškovský kotel frýdecko-místecké hráče povzbudit, ti ale hlavně věří v perfektní kulisu v domácí hale, kde se představí v neděli 13. března od 14.30.

„Kluci jsou natěšení, počítají s tím, že fanoušci přijdou v hojném počtu, že si přijdou zafandit i ti skalní příznivci áčka, když už pro ně play off skončilo. Do finále jsme se dostali už před dvěma lety, které se ale pak kvůli covidu neodehrálo, a byli jsme jen vyhlášeni vítězi jako výše postavení po základní části než tenkrát Český Těšín. Teď bychom chtěli vítězství vybojovat na ledě a kluci si chtějí ten pohár zvednout nad hlavu,“ dokládá odhodlání týmu trenér René Slanina, který může počítat prakticky s celým kádrem.

Mužstvo nechce nic podcenit, protože má v živé paměti poněkud divokou rozlučku s loňským rokem, když na ledě Bohumína vedlo už 5:0, ale pak polevilo a muselo skousnout porážku 8:7.

„Mají tam zkušené hráče, jako je Marek Ivan, Miroslav Javín, vedle nich pak i mladší šikovné kluky. Před dvěma lety jsme Bohumín vyřadili v semifinále, předtím zase oni nás, bude to otevřené – je to hokej, ale věříme si,“ říká trenér Slanina.

Pro fanoušky v neděli nebude otevřen hlavní vchod a pokladny u něj, do Polárky mohou vstupovat bočním vchodem vedle recepce a využít pokladny B. Vstupné je 70 Kč, zlevněné pro důchodce a děti do 15 let 30 Kč.