Basketpoint Frýdek-Místek je v mnoha ohledech neobyčejný klub, kde se snaží při sportu pod bezednými koši propojovat českou, japonskou a americkou kulturu a v největším tréninkovém basketbalovém areálu v zemi z nich vybrat to nej pro všestranně zdravý rozvoj mládeže. Příliš tak nepřekvapí, že s pýchou sděluje, že se mu o víkendu podařilo úspěšně zapojit vedle „bělochů“ i „snědé démony“. Ti splnili podmínku pravidelné školní docházky, protože klub dbá i na vzdělávací stránku, a tak mohli nastoupit ke své premiéře.

Víkendový výsledkový servis Basketpoint Frýdek-Místek:

Sobota:

OP U11 Pointers „Frýdek“ – NH Slezská Ostrava 29:37

OP U11 Frýdek – NH Slezská Ostrava 23:31

„Na domácí palubovce jsme přivítali početnou družinu 16 chlapců z nedaleké Ostravy. Náš tým nastoupil kvůli covidu a karanténám jen v počtu deseti hráčů, včetně čtyř kluků z mladší kategorie U10 (ročník 2012/13), kteří rozhodně nebyli jen do počtu. Především rvavou bojovností často převyšovali starší spoluhráče. Vítězství jsme tentokrát nezískali, ale za předvedený výkon i výsledek se rozhodně stydět nemusíme. Prohráli jsme shodně dvakrát pouze o osm bodů a v obou zápasech jsme dokázali vyhrát první poločas,“ potěšilo trenéry.

OP U11 NH Ostrava PORG – Pointers „Místek“ 73:9

OP U11 NH Ostrava PORG – Pointers „Místek“ 40:12

OP U13 Pointers – Nový Jičín 37:57

OP U13 Pointers – Nový Jičín 28:66

„Do zápasu jsme nastoupili v sedmi lidech, kdy dalších deset bojuje s karanténou či nemocí. Do prvního zápasu jsme vletěli a udržovali agresivní obranu po celou dobu. Kluky musíme opravdu pochválit, že nic nevzdali a chtěli hrát. Ještě po třech čtvrtinách to bylo jen 31:38 v náš neprospěch.

Druhý zápas už scházely síly, ale i tak kluci ukázali charakter. I přesto, že jsme po klucích chtěli znova agresivní obranu, tak nesložili zbraně a makali až do posledního hvizdu. Každý si sáhl na své fyzické dno, ale to nás jen posílí. Pokud chce hlava, tak tělo může vždycky!“ referovali trenéři, kteří byli spokojeni, že kluci udělali vše proto, aby se jako tým zase posunuli.

NRL U15 Pointers – Havířov B 52:62

„Dnes odehráli svou premiéru naši snědí démoni z vyloučených lokalit, bok po boku s tradičními matadory skupiny. Kluci bojovali, ale nedostatek zkušeností zapříčinil poměrně jednoznačnou nadvládu soupeře. Pokud budou kluci pracovat nadále na svých slabinách v tréninku a začnou si přihrávat i nehledě na to „s kým jsem větší kámoš“, můžeme se dočkat i vítězství,“ jsou přesvědčeni trenéři.

ŽL U15 Opava – Pointers 95:41

Neděle:

ŽL U15 Mohelnice – Pointers 72:64

„Z Mohelnice si vezeme Mikulášskou nadílku. Nebo spíše čertovský náklad. Naše hra byla stejně neduživá jako v Opavě. Možná ve čtvrtek proti Prostějovu to občas vypadalo jako basketbal,“ nebral si servítky předseda klubu Zdeněk Navrátil, který v dalším hodnocení namíchal svůj obvyklý koktejl kritiky, sebekritiky, motivace, optimismu i víry ve správnou cestu. „Kluci se ocitli na křižovatce. Respektive v poslední době projeli pár křižovatkami, na kterých odbočili několikrát špatně a pak ještě hůř a začali bloudit. …Naše práce je jim ukázat správný směr. Nemyslím si, že by se nechtěli posunout nebo nechtějí zabojovat a dokázat více. …Basket je jejich sport. Basket je náš sport. Nejhorší, co bychom mohli udělat, je hledat alibi… Čekání na zázrak nezabere, …pasivita znamená prohru. Odpovědnost, důslednost a tvořivost. To je naše cesta za vítězstvím a radostí ze hry. Jedeme dál. Kluci do toho! Jste Pointers!! Go Pointers!!!“ burcuje Zdeněk Navrátil.

Foto: Basketpoint Frýdek-Místek