Včera krátce po půl sedmé ráno došlo v obci Sedliště na křižovatce silnic vedoucích z Frýdku-Místku do Bruzovic a Šenova k dopravní nehodě, kdy podle všeho kvůli nedání přednosti v jízdě ze strany řidiče stříbrného Superbu došlo k havárii motocyklu, jehož řidič se snažil střetu zabránit.

„Dle předběžných informací měl řidič osobního vozidla jedoucího po vedlejší pozemní komunikaci od Bruzovic vjet do jízdní dráhy motocyklu přijíždějícího po hlavní pozemní komunikaci od Šenova. Ke střetu nedošlo, řidič motocyklu však měl na situaci reagovat stržením řízení, v důsledku čehož motocykl havaroval. Při nehodě utrpěl řidič motocyklu zranění a skončil v péči zdravotníků. Provedené dechové zkoušky na přítomnost alkoholu byly u obou řidičů negativní. Příčinami a okolnostmi nehody se nadále zabývají dopravní policisté,“ uvedla mluvčí policie Kateřina Kubzová.

Tiskový mluvčí Zdravotnické záchranné služby Moravskoslezského kraje Lukáš Humpl potvrdil, že sedmapadesátiletý muž skončil po ošetření na místě v nemocnici ve Frýdku-Místku se středně těžkým poraněním horní končetiny.

Nehod motocyklistů přibývá

Zdravotnická záchranná služba zasahuje na konci motorkářské sezony u nehod motocyklů poměrně často. O čtyřech vážných nehodách v jednom dni už jsme psali (zde), následovaly však další, u nichž musel zasahovat vrtulník letecké záchranné služby spolu s pozemními týmy.

Ty spěchaly do Starých Hamrů, kde došlo k pádu a nehodě motocyklu se dvěma osobami. Záchranáři poskytovali přednemocniční neodkladnou péči muži ve věku šestačtyřiceti let, který jevil známky otřesu mozku a měl poraněnou dolní končetinu, končetinové poranění utrpěla také stejně stará žena.

Další případ je z Milíkova, kde při sjezdu v terénu byl nalezen ležící u stroje čtyřiačtyřicetiletý motocyklista. Zasahující lékař zjistil při prvotním ošetření poranění hlavy a příznaky svědčící pro otřes mozku. I on byl předán do další lékařské péče na úrazové ambulanci frýdecko-místecké nemocnice, z důvodu vyčerpání aktuální příjmové kapacity urgentního příjmu Fakultní nemocnice Ostrava.