VIDEO | Hasičské jednotky ze stanic Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ve Frýdku-Místku a Nošovicích odstraňovaly včera odpoledne následky dopravní nehody kamionu v Horních Tošanovicích, se zraněním řidiče a unikající naftou.

Návěs kamionu zůstal krátce po poledni z větší části na komunikaci, tahač sjel ze svahu mimo vozovku. Po příjezdu na místo události zjistili hasiči únik nafty z poškozené nádrže nákladního vozu. Řidič si stěžoval na bolest žeber, postarat se o něj museli přivolaní zdravotníci.

Hasiči zachytávali unikající naftu do úkapových korýtek a následně do sudů, které na místo dovezl chemický automobil. Ve spolupráci se soukromou firmou a orgány životního prostředí i Povodí Odry pak řešili následky úniku do půdy a vodního toku. Jednotky se postaraly i o odstranění poškozených svodidel, která byla zaklesnuta do podvozku havarovaného vozu. Vyproštění kamionu zajistila soukromá odtahová služba, provoz na frekventované komunikaci byl po celou dobu zásahu řízen kyvadlově policisty,“ referoval za hasiče Jakub Kozák.

Nákladní automobil sjel mimo komunikaci včera o pár hodin později i o několik kilometrů dál v Ropici, proti převrácení na podmáčené půdě ho zajistili hasiči i s pomocí automobilového jeřábu.

Foto, video: HZS MSK