Už třetí ročník Metylovského trojsešupu pořádá v sobotu 2. října PR výbor Obce Metylovice ve spolupráci s místními spolky. Start i cíl bude na hřišti v Metylovicích. Hlavní trasa měří zhruba 14 km a vede přes tři metylovské vrcholy – Čupek, Na Magoni a Kubalanky.

Pro rodiče s dětmi, seniory a méně zdatné turisty bude připravena kratší trasa, která povede z hřiště na Čupek a zpět na hřiště. Délka této trasy je přibližně čtyři kilometry. Během této značené trasy budou účastníci řešit teoretické i praktické úkoly, které připraví místní spolky. Start delší trasy bude od 9 do 10 hodin. Kratší trasa odstartuje mezi 12.30–13.30 hodin.

Na startu obou tras dostanou účastníci startovní karty. Ti, kteří se vydají na všechny tři vrcholy, otisknou do karet na vrcholech razítka. Účastníci krátké trasy obdrží kartu, do níž budou zaznamenávat správné odpovědi.

Na všech vrcholech bude pro účastníky připraveno malé občerstvení. V cíli pak dospělí účastníci obdrží guláš a účastnický list, děti párek a malé překvapení. „Doufejme, že se na podzim nedočkáme další koronavirové vlny a že se nám třetí ročník Metylovského trojsešupu podaří uskutečnit,“ doufají organizátoři. Martina Mertová