Díky pozitivnímu přístupu vedení frýdecké nemocnice se podařilo pro potřeby lékařů interního oddělení pořídit nový miniaturní mobilní ultrazvukový přístroj. S ním zde mohou bez složitého převážení pacientů přímo u jejich lůžka získat důležité informace o jejich aktuálním stavu zavodnění, mohou vyšetřit srdce, cévy, plíce, břišní orgány i bolestivé klouby a šlachy.

Tato přesná diagnostika umožňuje rychle a přesně léčebně reagovat na rychle se měnící stav nemocných. Tento takzvaný „point of care“ ultrazvuk je jednoznačným celosvětovým trendem v akutní i subakutní péči a snahou nemocnice je, aby všichni lékaři, kteří se starají o hospitalizované pacienty, tuto důležitou metodu postupně zvládli.

Tento přístroj slouží k upřesnění diagnostiky potíží u pacientů hospitalizovaných na interních odděleních, ale i pro potřeby konziliární činnosti, kterou poskytuje interní oddělení ostatním oborům. Aby tato nová metoda byla zvládnuta co nejlépe, připravuje nemocnice v tomto roce i workshop zaměřený na tuto problematiku. Snad jej aktuální situace s pandemií umožní.